Πολιτική

Τζανακόπουλος κατά Μίκη Θεοδωράκη: Με τον «αριστερόστροφο φασισμό» αναφερόταν και στον εαυτό του

Τζανακόπουλος κατά Μίκη Θεοδωράκη: Με τον «αριστερόστροφο φασισμό» αναφερόταν και στον εαυτό του
"Μιλώντας για «αριστερόστροφο φασισμό» αναφερόταν και στον εαυτό του" τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπολύοντας επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την αναφορά του σε «αριστερόστροφο φασισμό» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό χθες στο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη μία μεγάλη κινητοποίηση όπως αναμφίβολα ήταν η χθεσινή», τόνισε. «Είναι διαφορετικό πράγμα η αγωνία του κόσμου και άλλο η προσπάθεια ακραίων στοιχείων να καπηλευθούν, όπως έγινε και χθες στο συλλαλητήριο όπου ακραίοι έδωσαν, κυρίως, τον τόνο», είπε στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη για τη συμμετοχή του, αλλά και την ομιλία του στο συλλαλητήριο.

«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», δήλωσε.

Ενώ, σχολιάζοντας την προσφώνηση που χρησιμοποίησε στην ομιλία του ο Μίκη Θεοδωράκης -«αδέρφια μου ναζιστές»- ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Τέτοιες φράσεις όπως “Αδέρφια μου ναζιστές” ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο».

Απέκλεισε επιπλέον το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα». 

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση», τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας.

«Η στάση της κυβέρνησης», επεσήμανε, «δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια». Έθεσε δε, το ερώτημα εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. 

«Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του». «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολλή μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση, που διατυπώθηκε στο συλλαλητήριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments