Η ταινία «Μία συριακή οικογένεια» σάρωσε τα βραβεία Magritte | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 20:35 5 Φεβρουαρίου 2018, 20:35

Η ταινία "Μία συριακή οικογένεια" του σκηνοθέτη Φιλίπ Βαν Λεού, που αναφέρεται στην καθημερινή ζωή μιας συριακής οικογένειας κατά τη διάρκεια του πολέμου, απέσπασε έξι βραβεία στην 8η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Magritte, που είναι αφιερωμένα στη βελγική έβδομη τέχνη, το βράδυ του Σαββάτου.

Η ταινία που αφηγείται την καθημερινότητα της συριακής σύγκρουσης μέσα από μια οικογένεια που ζει κλεισμένη μέσα στο διαμέρισμά της στη Δαμασκό απέσπασε κυρίως τα βραβεία "καλύτερης ταινίας", "καλύτερης σκηνοθεσίας", "καλύτερου σεναρίου". Η Βελγίδα ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν απέσπασε το βραβείο της "καλύτερης ηθοποιού" για την ερμηνεία της στην ταινία "Chez nous" ("Αυτή η Γη είναι Δική μας"), του σκηνοθέτη Λουκά Μπελβό. Η ταινία αναφέρεται στην άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη βόρεια Γαλλία.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Σαντρίν Μπονέρ έλαβε το "τιμητικό Μαγκρίτ", το μόνο βραβείο που μπορεί να δοθεί και σε μη βέλγους πολίτες, για το σύνολο της καριέρας της ως "απαράμιλλη μορφή του γαλλόφωνου κινηματογράφου".

Στόχος των κινηματογραφικών βραβείων Magritte είναι να αναδείξουν τον γαλλόφωνο κινηματογράφο, με περίπου 20 τιμητικές διακρίσεις που δίδονται κάθε χρόνο από επαγγελματίες του χώρου. Τα βραβεία δίδονται σε όλους τους Βέλγους –Φλαμανδούς και Γαλλόφωνους– που έχουν γυρίσει ταινίες γαλλόφωνων παραγωγών.

TAGS: