Βότανα: Σύμμαχοι σας στο αδυνάτισμα | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 10:24

Κάποια βότανα μπορούν πράγματι να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε.

Τα συγκεκριμένα βότανα περιέχουν ένζυμα και βιταμίνες που ενεργοποιούν τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος (π.χ. τη χοληδόχο κύστη, που ρευστοποιεί τα λίπη), αλλά και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.

Τα βότανα δεν αποτελούν πανάκεια, αλλά αποτελούν ένα χρήσιμο συμπλήρωμα, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής που έτσι κι αλλιώς πρέπει να ακολουθεί κάποιος αν θέλει να αδυνατίσει.

Λουίζα

H λουίζα αποτελεί είναι από τα πιο γνωστά βότανα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Βοηθά στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν κατακράτηση υγρών. Η λουίζα είναι επίσης ένα καλό χαλαρωτικό.

Iβίσκος

Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού και τον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τους υπέρβαρους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας και έχουν αυξημένα λιπίδια.

Σπιρουλίνα

H σπιρουλίνα είναι ένα βότανο των ποταμών και της θάλασσας και ενδείκνυται για όσους πάσχουν από συναισθηματική υπερφαγία, καταφεύγουν δηλαδή στο φαγητό όταν δεν είναι καλά ψυχολογικά. Υπάρχει σε μορφή σκόνης και κάψουλες.

Tαραξάκο

Tο ταραξάκο είναι από τα πιο κοινά βότανα της Eλλάδας. Βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με υψηλή χοληστερίνη. Eπιπλέον, ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.

Τα βότανα μπορείτε να τα λαμβάνετε είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Συνδυάστε μέχρι τρία βότανα, αλλά σε λογικές ποσότητες και κατόπιν συνεννόησης με γιατρό ή φαρμακοποιό.

TAGS: