Εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε τις ναυτίες με φυσικό τρόπο | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 14:03

Το 80% των εγκύων υποφέρουν από ναυτίες και εμετούς. Κατηγορήστε την ορμόνη "ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη", καθώς και το ευαίσθητο στομάχι σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ναυτίες μειώνονται ή σταματούν εντελώς μετά το πρώτο τρίμηνο και η ζωή της εγκύου γίνεται ξανά ωραία…

Οι φρέσκες ρίζες τζίντζερ είναι γνωστές για τις χωνευτικές τους ιδιότητες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό φυσικό «φάρμακο» για τις ναυτίες της εγκυμοσύνης.

Το τζίντζερ (η γνωστή σε όλους μας, πιπερόριζα) έχει την ικανότητα να ανακουφίζει την έγκυο, που υποφέρει από πρωινές αδιαθεσίες, που περιλαμβάνουν ναυτίες και τάση για έμετο. Μάλιστα, σε μία κλινική δοκιμή, αποδείχθηκε ότι η ρίζα του τζίντζερ επέφερε μια σημαντική μείωση της ναυτίας και των εμετικών επεισοδίων στις 19 από τις 27 συμμετέχουσες που βρίσκονταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στην ανακούφιση της ναυτίας επιβεβαίωσε και μία σχετική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obstetrics and Gynecology και διεξήχθη σε δείγμα 675 γυναικών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα επεσήμανε και την απουσία σημαντικών παρενεργειών αλλά και αρνητικών επιδράσεων στην πορεία της εγκυμοσύνης.

Οπότε, ένα κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ σε βραστό νερό θα σας ανακουφίσει.

TAGS: