Ελλάδα

Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια θανάτου 26χρονου κρατούμενου

Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια θανάτου 26χρονου κρατούμενου
Εισαγγελική έρευνα διενεργείται στις φυλακές Λάρισας και τις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου 26χρόνου κρατούμενου.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος του 26χρονου κρατούμενου στις φυλακές στη Λάρισα ενώ παράλληλα, διερευνώνται τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο κελί του στις φυλακές Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας από το Μαλανδρίνο.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κρατούμενος την 29η Ιανουαρίου 2018 είχε παραπονεθεί για πόνους στα δόντια και είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. 

Όμως, τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε γναθοχειρουργό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας δεν υπάρχει οδοντίατρος αυτής της ειδικότητας και έτσι αποφασίστηκε η μεταγωγή του κρατούμενου από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Λάρισας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments