Οικονομία

“Βουτιά” στις ασιατικές αγορές

“Βουτιά” στις ασιατικές αγορές
Απώλειες που ξεπερνούν το 4% καταγράφονται ως τώρα στη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο στο Τόκιο.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές μετά την χθεσινή πτώση της Wall Street από τα ιστορικά υψηλά, αφού η άνοδος του πληθωρισμού πυροδότησε φόβους για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο δείκτης Nikkei έπεφτε έως και 999,83 μονάδες (-4,41%), στις 21.682,25 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 78,01 μονάδες (-4,28%), στις 1.745,73 μονάδες.

Οι δύο δείκτες είχαν ήδη απολέσει πάνω από 2% τη Δευτέρα, με υπόβαθρο τη νευρικότητα εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τις ευρύτερες ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% στις ασιατικές αγορές, συνεχίζοντας την πτωτική τους πορεία από την χθεσινή συνεδρίαση κι ενώ οι μετοχές στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες τους -μέσα σε μία ημέρα- από το 2011.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent καταγράφηκαν στα 66,91 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 71 σεντς ή 1,1%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 69 σεντς ή 1,1% στα 63,46 δολάρια το βαρέλι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments