Πολιτική

Ευάγγελος Βενιζέλος για Novartis: Να αποκαλυφθούν οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι μάρτυρες

Ευάγγελος Βενιζέλος για Novartis: Να αποκαλυφθούν οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι μάρτυρες
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές και κατά της δικαιοσύνης και υπογράμμισε πως θα κινηθεί νομικά κατά των μαρτύρων αρχικά και μετά τις εκλογές και κατά της σημερινής κυβέρνησης.

Οι καταθέσεις στον φάκελο της Novartis έχουν δοθεί τις τελευταίες 45 ημέρες, αλλά επί δύο χρόνια κινείται ένας ολόκληρος μηχανισμός γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Επί μήνες παρακολουθούμε ένα επικοινωνιακό σκηνικό με απειλές μυθολογία και φημολογία. Αυτό που είδα έναν φάκελο χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο με 3 μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων που αναφέρουν δωροδοκίες πρωθυπουργών και υπουργών χωρίς να εξηγεί κανείς για ποιο σκοπό, με ποια πράξη γίνονταν διευκολύνσεις», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά στο πρόσωπό του, σχολίασε ότι «είναι από συνήθεια και κεκτημένη ταχύτητα κάνοντας στρατηγικό λάθος να βάλουν και εμένα απέναντί τους». 

«Είναι μία αστεία επανάληψη του 1989 της ιστορίας των Pampers αυτή τη φορά ως φάρσα. Υπάρχουν ορισμένα περίεργα πολιτικά κενά καθώς κάποιοι υπουργοί ή πρωθυπουργοί συγκεκριμένης ταυτότητας δεν αναφέρονται. Έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τη Δικαιοσύνη. «Δεν ξέρω ποιος έχει χειραγωγήσει ποιόν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με προκλητικό και αναρμόδιο τρόπο επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συσκέφθηκε μαζί της για εκκρεμή δικογραφία. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, απολύτως αναρμόδιος, είχε γνώση του φακέλου και αποφάνθηκε ως δικαστής και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Η μομφή αφορά στο ότι δόθηκε η υπόσταση προστατευόμενου και ανώνυμου μάρτυρα σε ανθρώπους που ασχολούνται με οργανωμένο έγκλημα, δολοφονίες και ποινικά. Γιατί δεν λένε το όνομά τους; Τι φοβούνται; Εν προκειμένω δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ανωνυμίας. Φαντάζεστε διαδικασία κατά πρωθυπουργών και υπουργών με κουκουλοφόρους μάρτυρες, χωρίς να ξέρεις ποιος λέει ψέματα; Αυτά είναι κωμωδία. Από την λάσπη πάντα κάτι μένει και αυτό που μένει είναι ο εκβαρβαρισμός του πολιτικού βίου της χώρας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Μπορεί η Βουλή να ασχοληθεί με το θέμα χωρίς να εξεταστούν οι μάρτυρες, χωρίς να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους;», διερωτήθηκε. «Δεν μιλάμε για πιθανές δωροδοκίες γιατρών και υπηρεσιακών προσώπων αλλά μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα κάποια από τα οποία δεν έχουν και καμία εμπλοκή. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα και όχι στην γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού κόσμου», συμπλήρωσε.

Ακόμη, δήλωσε ότι θα στραφεί νομικά κατά όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. «Με τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές. Αρχικά θα ασχοληθούμε με τους ψευδομάρτυρες. Δεν απειλώ κανέναν, η μήνυση για ψευδορκία δεν συνιστά απειλή αλλά η πολιτική δολοφονία και η δολοφονία χαρακτήρων πως θα τιμωρηθεί; Ποτέ δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος δικαίου», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Ευάγγελος Βενιζέλος για Novartis: Οχετός συκοφαντιών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments