Υγεία

Κενά μνήμης: Οι 4 συμβουλές για βελτίωση

Κενά μνήμης: Οι 4 συμβουλές για βελτίωση
Συγκεκριμένες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κενών μνήμης, παρά την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας.

Τα κενά μνήμης και η έλλειψη συγκέντρωσης είναι, για ορισμένους, καθημερινό φαινόμενο. Συγκεκριμένες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν την ενίσχυση της μνήμης παρά την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας.

Οι 4 συμβουλές για την ενίσχυση της μνήμης:

-Σωστή διατροφή.

Αποτελεί σημαντικό μέσο για τη διατήρηση της μνήμης. Όταν λέμε σωστή διατροφή, εννοούμε μια διατροφή με ισορροπία, που περιλαμβάνει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Έμφαση πρέπει να δίνεται επίσης στην κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών.

-Τροφές που ενισχύουν τη μνήμη.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Επίσης, οι σύνθετοι υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε απλά σάκχαρα και δίνουν ”τροφή” στον εγκέφαλο.

-Διά βίου μάθηση. 

Έχει αποδειχθεί ότι η διά βίου μάθηση όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών, βοηθούν στη διατήρηση των νοητικών δυνατοτήτων.

-Σωματική άσκηση.

Πέρα από τις γνωστές ευεργετικές της επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα, η σωματική άσκηση, όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση, επιδρά ευεργετικά και στον εγκέφαλο. Βελτιώνει μακροπρόθεσμα τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και αυξάνει τον μεταβολισμό των νευρικών κυττάρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments