Τεχνολογία

Ίντερνετ στο… αεροπλάνο

Ίντερνετ στο… αεροπλάνο
Νέα εποχή για το επιβατικό κοινό των αεροπλάνων με το ευρυζωνικό ίντερνετ. Θα ισχύσει μόνο για τις πτήσεις εντός Ευρώπης.

Η Deutsche Telekom και ο Inmarsat, μαζί με τη Nokia φαίνεται πως εγκαινιάζουν τη χρήση των smartphones και άλλων φορητών συσκευών στα αεροπλάνα, για εκατομμύρια επιβάτες πτήσεων πάνω από την Ευρώπη με την ολοκλήρωση του δικτύου που θα παρέχει ευρυζωνικό ίντερνετ.

Η εμπορική διάθεση του EAN θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα στην αεροπορική αγορά και τους πελάτες της.

Όπως αναγράφει σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕ, το EAΝ είναι το πρώτο στον κόσμο ενοποιημένο δίκτυο, που συνδυάζει τη δορυφορική τεχνολογία S-band και την επίγεια τεχνολογία LTE, έχοντας 300 σταθμούς βάσης στο σύνολο των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί ότι αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, η Iberia, η Aer Lingus και η Vueling έχουν ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση του εξοπλισμού του EAN σε αεροσκάφη.

Η ολοκλήρωση του δικτύου των σταθμών βάσης ακολούθησε την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου του Inmarsat το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο οποίος έκτοτε έχει δοκιμαστεί εκτενώς και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Η υπηρεσία δοκιμάστηκε σε πολλές πτήσεις επιβεβαιώνοντας ότι η πραγματική απόδοση του EAN ανταποκρίνεται στον σχεδιαστικό στόχο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου ΕΑΝ, καθώς επιλέχθηκε από τον Inmarsat ώστε να αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία της επίγειας δορυφορικής υποδομής του νέου δικτύου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments