Διεθνή

Εμάνουελ Μακρόν: Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ 23 και 24 Απριλίου

Εμάνουελ Μακρόν: Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ  23 και 24 Απριλίου
«Κλείδωσε» η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν στις ΗΠΑ για τις 23-24 Απριλίου.

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 23 και 24 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους στη χώρα υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε στα τέλη του Ιανουαρίου να προσκαλέσει τον Γάλλο ομόλογό του στον Λευκό Οίκο, μετά την μεγαλοπρεπή υποδοχή που του είχε επιφυλάξει εκείνος στο Παρίσι στις 13 και 14 Ιουλίου.

Ο Μακρόν αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον στις 23 και 24 Απριλίου και ενδέχεται να πραγματοποιήσει στάση στη Νέα Ορλεάνη, με αφορμή τον εορτασμό των 300 ετών από την ίδρυση της αμερικανικής πόλης από τους Γάλλους.

Ο Τραμπ φέρεται ότι αποφάσισε να κάνει την τιμή στον «Εμανουέλ» να είναι ο πρώτος που θα υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους στον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του κυρίως χάρη στην επιμονή της συζύγου του, Μελάνια. Για την υποδοχή ενός αρχηγού κράτους στις ΗΠΑ επιφυλάσσονται οι υψηλότερες τιμές, μεταξύ των οποίων και μια τελετή στον Λευκό Οίκο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ, τα δύο αουτσάιντερ της πολιτικής που κατέλαβαν το ύπατο αξίωμα των χωρών τους, έχουν φιλικές σχέσεις παρά τις διαφορές τους σε πολλά θέματα, όπως συμβαίνει ιδιαίτερα με το θέμα του κλίματος, μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μακρόν είχε στρώσει το κόκκινο χαλί στο Παρίσι τον Ιούλιο στον Τραμπ, προσκαλώντας τον να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων έπειτα από δείπνο με την σύζυγό του την προηγουμένη στον Πύργο του Άιφελ. Ενθουσιασμένος από το θέαμα, ο Αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε να διοργανώσει μια παρόμοια παρέλαση στην Ουάσινγκτον, κάνοντας σχέδια τα οποία επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη.

Στα τέλη του Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επαναβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο RTS την «φιλία» του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την στρατηγική σημασία που έχει η συμμαχία. «Η προσωπική αυτή σχέση (μαζί του) είναι για μένα πολύ ισχυρή, είμαι πολύ προσηλωμένος σε αυτήν. Και οι ΗΠΑ είναι εταίρος μας» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, όσον αφορά το μέλλον της Συρίας η ακόμη την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, σημείωσε.

«Διαφωνώ μαζί του για την μέθοδο, αλλά στο τέλος συμφωνούμε», δήλωσε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος στην ερώτηση εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επικίνδυνος, απάντησε: «Πιστεύω ότι ορισμένες φορές είναι απρόβλεπτος, αυτό μπορεί να δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους, αλλά δεν τον έχω πιάσει ποτέ να μην είναι συνεπής στον επιδιωκόμενο στόχο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments