Οικονομία

Εθνική Ασφαλιστική: Ανατροπή στην πώληση

Εθνική Ασφαλιστική: Ανατροπή στην πώληση
Ανατροπή στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δικαστική διαμάχη μεταξύ της Κάλαμος και της Exin.

Ανατρέπει τα δεδομένα στην πώληση για την Εθνική Ασφαλιστική η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας Κάλαμος και της Exin Financial Services, που ηγείται του σχήματος που είχε πλειοδοτήσει για τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

Η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δικαστική αγωγή κατά της EXIN Financial Services Holdings BV ζητώντας την άμεση αποπληρωμή ποσού άνω των 41 εκατ. δολαρίων, σε αρχικό κεφάλαιο, συν τόκους.

Ειδικότερα, η Calamos Family Partners μαζί με τον John Koudounis ζητούν από την Exin το ποσό των 41 εκατ. δολαρίων, το οποίο αφορά οφειλή της Exin για δάνεια που είχε λάβει από τους δύο ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Παράλληλα, μέσω της αγωγής, Calamos και Koudounis ζητούν από την Exin να μην χρησιμοποιήσει ξανά τα ονόματά τους και σε καμία περίπτωση.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα ναυαγήσει αν η Exin δεν καταφέρει να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν επενδυτές να καταβάλουν το τίμημα εξαγοράς της εταιρείας.Τονίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το επενδυτικό σχήμα είχε προσφέρει ποσό 1 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 100% της θυγατρικής ασφαλιστικής της Εθνικής Τράπεζας ποσό κατά πολύ υψηλότερο των αποτιμήσεων αναλυτών (περί τα 650 εκατ. ευρώ).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments