Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα διήμερη άδεια – Αύριο βγαίνει από την φυλακή (vid)

Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα διήμερη άδεια – Αύριο βγαίνει από την φυλακή (vid)
Σε νέα διήμερη άδεια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, κατέληξε το Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού. Είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια πριν από τρεις μήνες, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, προκαλώντας τότε θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς των θυμάτων.

Νέα διήμερη άδεια δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που εκτίει ποινή 11 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον ισοβίτη της 17Ν, καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια πριν από τρεις μήνες, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, προκαλώντας τότε θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς των θυμάτων.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε περάσει την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού στις 9/11/2017, για πρώτη φορά μετά το 2002, λαμβάνοντας διήμερη άδεια. Στο πρώτο αίτημά του, είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ασχοληθεί με τη μελισσουργική του μονάδα.

Σάλος με την πρώτη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα 

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, αφού το αίτημά του είχε γίνει αποδεκτό από το Συμβούλιο των φυλακών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Η απόφαση για την πρώτη άδεια στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη τρομοκράτη είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο.

Άνετος και χαμογελαστός πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε περάσει την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού στις 9/11/2017, για πρώτη φορά μετά το 2002, λαμβάνοντας διήμερη άδεια. 

Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12:14, μετά από 15 χρόνια. Τον συνόδευαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Έκτορας και η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε χαμογελαστός από τις φυλακές και τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς. Επίσης, ήταν εκεί ομάδα νεαρών που φώναζαν «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε αυτοκίνητο, με το οποίο μεταφέρθηκε στο σπίτι του στον Βαρνάβα. 

Ο κρατούμενος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αποχώρησε, ενώ η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους τόνισε τα εξής:

«Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο. Είναι ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές, τα προηγούμενα χρόνια. Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε δίκαιη κρίση. Κρίνοντας με βάση το νόμο και τίποτα παραπάνω, χορήγησε την άδεια.

Ευχαριστούμε και θα ήθελα να πω ότι περιμένουμε και από εσάς και από όλους, που αυτή τη στιγμή παρεμβαίνουν στο έργο το θεσμικό, στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, χωρίς να έχουν δικαίωμα, να σεβαστούν τον κρατούμενο για την άσκηση του δικαιώματός του, να πάψουν να φωνασκούν και να ασχημονούν στα κανάλια.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που σήμερα παίζει από το πρωί στα κανάλια, στους δέκτες μας, δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων του κρατούμενου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα χειραγωγείται. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λιντσάρει ανθρώπους -όπως είδαμε χθες και στην Ευελπίδων- και ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments