Ελλάδα

Julien Grivel: Ένας σπουδαίος φιλέλληνας τιμάται από τη Βουλή

Julien Grivel: Ένας σπουδαίος φιλέλληνας τιμάται από τη Βουλή
Ο Julien Grivel είναι Βέλγος γιατρός που περιέθαλπε επί 30 χρόνια Έλληνες χανσενικούς.

Η Βουλή των Ελλήνων θα τιμήσει την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί έναν σπουδαίο άνδρα, έναν φιλέλληνα Βέλγο γιατρό, τον Julien Grivel. Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα βραβεύσει τον κ. Grivel, τον οποίο θα δεχθεί στο γραφείο του.

Η βράβευση θα γίνει για τη μεγάλη ανθρωπιστική δράση του κ. Grivel, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων, περιέθαλπε ανιδιοτελώς τους Έλληνες χανσενικούς επί τρεις δεκαετίες ταξιδεύοντας από την πατρίδα του στη χώρα μας.

Η Βουλή των Ελλήνων βραβεύει τον κ. Grivel λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη στο κοινοβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών και τη συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του με τον Πρόεδρο της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου.

Ποιος είναι ο Julien Grivel

Ο Julien Grivel (Ζουλιέν Γκριβέλ) γεννήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας την 1η Φεβρουαρίου 1943. Το 1969 απέκτησε το πτυχίο της οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και από το 1972 μέχρι σήμερα διατηρεί οδοντιατρείο στην ίδια πόλη.

Από το 1972 μέχρι και το 1998 μετέβαινε τουλάχιστον δύο δεκαπενθήμερα το χρόνο στο Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" στο Αιγάλεω, όπου περιθάλπει αφιλοκερδώς τους χανσενικούς του ιδρύματος.

Ιδρυτικό μέλος, από το 1988 μέχρι το 1996, της μη κυβερνητικής οργάνωσης ACDAM στο Μαλί της Αφρικής, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση νοσοκόμων-οδοντιάτρων, ίδρυσε δύο κέντρα οδοντιατρικής, ένα χειρουργείο και εξασφάλισε τον εξοπλισμό πολλών μαιευτηρίων τόσο στο χωριό Μπαρουέλι όσο και στην πόλη του Σέγκου. Συνεργάτης, από το Μάρτιο του 1997 μέχρι σήμερα, της οργάνωσης Carrefour-rue παρέχοντας οδοντιατρική περίθαλψη.

Το 1998 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης μετά την εκπόνηση και υποστήριξη της παρούσας διατριβής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments