Τσικνοπέμπτη: Το σουβλάκι…αλλιώς | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 11:51

Η Τσικνοπέμπτη επιβάλλει κρέας και για εσάς που δεν έχετε επιλέξει να γιορτάσετε σε κάποια ταβέρνα, ετοιμάστε μία διαφορετική βραδιά στο σπίτι με ένα αλλιώτικο σουβλάκι.

Πρόκειται από το πιο δημοφιλές street food της νότιας Αμερικής, ειδικά του Περού. Το πιο παραδοσιακό περουβιανό anticucho φτιάχνεται από μοσχαρίσια καρδιά όμως ιδιαίτερα δημοφιλή είναι το anticucho με μαριναρισμένο κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο φιλέτο. Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
1 κιλό και 200γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, σε μπουκιές
μερικά ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα
12 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας κύμινο
¼ φλιτζανιού πάστα ήπια καυτερής πιπεριάς (aji panca, αν βρείτε)
½ φλιτζάνι ξίδι
2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνετε το κρέας σε ένα μπολ. Ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ το σκόρδο με λίγο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. 

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Ρίχνετε σε ένα δοχείο τον πολτό του σκόρδου, το ξίδι, την πάστα της πιπεριάς, το κύμινο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. 

Ρίχνετε τη μαρινάδα στο μπολ με το κρέας και ανακατεύετε καλά. Καλύπτετε το δοχείο καλά και αφήνετε το κρέας στο ωψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες. Αν βιάζεστε, αφήνετε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζετε το γκριλ. Βάζετε στα καλαμάκια το κρέας (περίπου 4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι ή 6 αν οι μπουκιές είναι μικρές)

Ψήνετε τα anticuchos για 5-7 λεπτά (κατά βούληση) αλείφοντας ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να παραμείνει το κρέας ζουμερό. Τα σερβίρετε ζεστά με ρύζι ή καλαμπόκι.

TAGS: