Διεθνή

Γερμανία: Αυξήσεις 6% διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Γερμανία: Αυξήσεις 6% διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Αυξήσεις της τάξης του 6%, με ελάχιστο ποσό τα 200 ευρώ μηνιαίως, διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα της Γερμανίας, ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης της συλλογικής τους σύμβασης που αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα σωματεία ver.di, GEW και DBB, τα οποία εκπροσωπούν περίπου 2,3 εκατομμύρια υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των δήμων στη Γερμανία, απαιτούν επιπλέον τα επιδόματα εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης να αυξηθούν κατά 100 ευρώ μηνιαίως και να διασφαλιστεί η πρόσληψη των ασκουμένων εφόσον κριθεί επιτυχής η υπηρεσία τους.

"Η οικονομία ακμάζει. Τα έσοδα του κράτους αυξάνονται. Εδώ και χρόνια έχουμε σταθερά φορολογικά έσοδα. Πρέπει λοιπόν και οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο να έχουν σε αυτό συμμετοχή", δήλωσε ο Πρόεδρος της ver.di Φρανκ Μπσίρσκε.

Τόνισε δε την ανάγκη να μειωθεί η διαφορά στη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων από αυτήν στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα οι μισθοί στο Δημόσιο αυξάνονται κατά 4% λιγότερο από ό,τι στους άλλους κλάδους. 

"Αυτό το χάσμα πρέπει να κλείσει", δήλωσε ο κ. Μπσίρσκε και πρόσθεσε ότι πρέπει ο Δημόσιος Τομέας να καταστεί ελκυστικός εργοδότης για υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments