Γερμανία: Γκρίνια και οργή στους Χριστιανοδημοκράτες για τη Μέρκελ | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 19:05

Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών συντηρητικών που προσάπτουν στην Άνγελα Μέρκελ υπερβολικές υποχωρήσεις στο όνομα της τέταρτης θητείας της στην εξουσία.

«Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι πολιτικό σφάλμα», δήλωσε ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Κρίστιαν φον Στέτεν στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Είναι σπάνιο να ακουστεί μία τόσο σφοδρή επίκριση στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, όπου η κουλτούρα της δημόσιας αντιπαράθεσης δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο στο SPD.

Ο πρόεδρος του οικονομικού συμβουλίου της CDU Βόλφγκανγκ Στάιγκερ κάνει από την πλευρά του λόγο για ένα «αξιοθρήνητο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων» στην τοπική εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung.

Με περισσότερο διπλωματικό τρόπο, ο πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χολστάιν Ντάνιελ Γκίντερ κάνει λόγο για «ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να ικανοποιεί την Ένωση».

Ακούγοντας ορισμένες αντιδράσεις στελεχών των συντηρητικών, «είναι ευτυχές γεγονός που η CDU δεν έχει συνδέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης με ψήφο των μελών της», σχολιάζει η Suedeutsche Zeitung αναφερόμενη στο εσωτερικό δημοψήφισμα του SPD.

TAGS: