Οικονομία

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ελληνικό 7ετές ομόλογο, με το guidance να διαμορφώνεται στο 3,75%.

Το "πράσινο φως" δόθηκε και το βιβλίο για το 7ετές ομόλογο, άνοιξε σήμερα το πρωί. 

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο η έξοδος στις αγορές να γίνει την Τρίτη, ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν μετά το μίνι "κραχ "στις χρηματιστηριακές αγορές .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το guidance για το επιτόκιο ξεκίνησε απ’ το 3,75% . 

Η έκδοση όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ θα είναι κοινοπρακτική, θα έχει σταθερό επιτόκιο, όπως αυτό θα "βγει” από το βιβλίο προσφορών και θα είναι διάρκειας 7 ετών. 

Η ονομαστική αξία των ομολόγων θα είναι 1.000 ευρώ και κατά την ημερομηνία έκδοσής τους θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών.

Επιπλέον για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια έως 3 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρακρατηθεί από τις προσόδους της έκδοσης.

Αυτή είναι η πρώτη έκδοση νέου ομολόγου απ’ τη χώρα μας απ’ το 2014. Ανάδοχοι στην έκδοση είναι οι: Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura.

Η Ελλάδα θέλει ένα μαξιλάρι ύψους 19 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αποπληρωμών του χρέους μετά την έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και σχεδιάζει να εκδώσει τρία νέα ομόλογα μέχρι τον Αύγουστο.

Η νέα έκδοση ομολόγου θεωρείται ευρέως ως ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αποκτήσει ανεξάρτητη χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές, κάτι που σημαίνει ότι σημειώνει πρόοδο όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments