Οικονομία

Έρευνα: Μικρότερη η ανάπτυξη της Ελλάδας από την υπόλοιπη ευρωζώνη

Έρευνα: Μικρότερη η ανάπτυξη της Ελλάδας από την υπόλοιπη ευρωζώνη
Στην Ελλάδα το 2017 η ανάπτυξη ήταν μικρότερη από εκείνη της ευρωζώνης.

Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, το 2017, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Κομισιόν, η οποία χθες μπήκε σε νέες σκέψεις σχετικά με τις προβλέψεις της για την φετινή και την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα κατά το έτος 2017 η ανάπτυξη ήταν μικρότερη από εκείνη της ευρωζώνης. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ για φέτος και του χρόνου θα γίνουν κινήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί. Από την πλευρά της η Κομισιόν, διατηρεί τις προβλέψεις που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα θετικές.

Ειδικότερα, εκτιμάτε ότι το 2017 το ΑΕΠ αυξήθηκε στην ευρωζώνη 2,4% από 2,2% που ήταν η πρόβλεψη του Νοεμβρίου. Για την Ελλάδα η εκτίμηση είναι στο 1,6%, δηλαδή η ίδια πρόβλεψη που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Διευκρινίζεται, ότι οι παραπάνω διαπιστώσεις προκύπτουν από τις χειμερινές προβλέψεις που δημοσιοποίησε χθες η Επιτροπή και οι οποίες είναι ενδιάμεσες, δεδομένου ότι περιλαμβάνουν μόνο την εξέλιξη του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments