Πιέρ Μοσκοβισί: Καθαρή έξοδος, αλλά και δεσμεύσεις μετά τον Αύγουστο (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 14:25

Ο Πιέρ Μοσκοβισί  κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρχουν και δεσμεύσεις μετά προσεχή Αύγουστο ενώ δήλωσε αισιόδοξος γιατί έχει πεισθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η ανεργία μειώνεται, η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί παρά τις αναταράξεις.

«Αυτό», πρόσθεσε, «είναι ένα μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε προς μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας στάθηκε στα «καλά νέα» που έρχονται από τις αγορές με την έκδοση του επταετούς ομολόγου, τονίζοντας ότι αυτό δείχνει πως «είμαστε σε πολύ καλή τροχιά».

Όπως είπε, έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά και με ορόσημο το καλοκαίρι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια για την επόμενη μέρα. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έστειλε μήνυμα ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα τελευταία μέτρα και η τρέχουσα αξιολόγηση προκειμένου μετά να γίνει η ετοιμασία για την τέταρτη αξιολόγηση. 

Ερωτηθείς σχετικά διαβεβαίωσε ότι θα συζητηθούν μέτρα για το χρέος και υπογράμμισε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Εκτίμησε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία για το πρόγραμμα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος καθώς και την εποπτεία που θα ακολουθήσει τη λήξη του προγράμματος.

Επανέλαβε ότι αντίστοιχα προγράμματα εποπτείας έχουν υπάρξει στο παρελθόν και για άλλες χώρες.

TAGS: