Αθλητισμός

«Αποφάσισε να βάλει χρήματα ο Αλαφούζος»

«Αποφάσισε να βάλει χρήματα ο Αλαφούζος»
Αλλάξανε τα πράγματα.

Απόλυτα βέβαιοι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει οριστικά να μην… σκάσει ο Παναθηναϊκός στα χέρια του εμφανίζονται πλέον άμεσοι συνεργάτες του παραιτημένου ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ.

Αλλωστε, μετά την πρωτοφανή εκποίηση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας το τελευταίο εξάμηνο και τα αλλεπάλληλα και… απάνθρωπα μνημόνια που εφαρμόστηκαν από τους συνεργάτες του, υπήρχαν δύο επιλογές: είτε θα επέμενε στη στάση "βάζω μόνο την εφορία" και ο Παναθηναϊκός θα χρεοκοπούσε επί των ημερών του, είτε θα αναλάμβανε -ως όφειλε- να πληρώσει/ρυθμίσει τις βασικές υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν (κυρίως) στα τελευταία χρόνια της παρουσίας του, αποχωρώντας μετά το τέλος της σεζόν με όσο το δυνατόν μικρότερη φθορά (sic).

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι οι συνεργάτες του Αλαφούζου έχουν ήδη ενημερωθεί ότι θα συμβεί το… δεύτερο ενδεχόμενο (κάνοντας μάλιστα αναφορές για ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν!), ενώ από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες προκύπτει ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ο Βασίλης Κωνσταντίνου είπε με σιγουριά την Παρασκευή στους παίκτες του Παναθηναϊκού στο Κορωπί ότι "σας λέω με βεβαιότητα ότι η κατάσταση στο σύλλογο θα ομαλοποιηθεί και μετά τις 20 Φλεβάρη θα πληρωθείτε μεγάλο μέρος αυτών που σας οφείλονται".

Οι παίκτες μάλιστα το συζήτησαν μεταξύ τους αλλά άπαντες εξακολουθούν φυσιολογικά να είναι επιφυλακτικοί μετά από τόσα πήγαινε-έλα μέχρι τουλάχιστον να δουν το χρώμα του χρήματος. 

Παρόμοιο… μήνυμα πέρασε και την Πέμπτη στους εργαζόμενους της ΠΑΕ ο νέος οικονομικός σύμβουλος, Αλέκος Σφυρής, ως προς το θέμα της διευθέτησης των εξάμηνων (!) οφειλομένων τους, ενώ δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι στις περιπτώσεις εκδικάσεων των πρόσφατων προσφυγών εναντίον του Παναθηναϊκού (με εξαίρεση τον δικηγόρο του Ταυλαρίδη που ξεκαθάρισε ότι θέλει "ντούκου" όλο το οφειλόμενο ποσό) όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των πρώην παικτών της ομάδας έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στα αιτήματα των πράσινων. Προφανώς διότι προηγουμένως είχαν ικανοποιηθεί τα οικονομικά τους αιτήματα.

Το δε γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες ο Αλαφούζος ενεργοποίησε/τοποθέτησε νέα επιτροπή στελεχών στο τρέξιμο της εταιρείας μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και η λογική υπαγορεύει ότι αυτό συνέβη για να διαχειριστούν πιο… δικοί του άνθρωποι τα χρήματα που έχει αποφασίσει να βάλει στην ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να καλύψει ένα μέρος των χρεών, τόσο (μίνιμουμ υπολογισμένο) όσο να είναι ικανό να αποτρέψει τη χρεοκοπία, το ενδεχόμενο υποβιβασμού μέσω ποινών αφαιρέσεως βαθμών και -ει δυνατόν- την υποθήκευση του ευρωπαϊκού μέλλοντος του συλλόγου για την επόμενη τριετία μέσω πληρωμών και διακανονισμών μέχρι την 1η του Μάρτη, όπως απαίτησε η UEFA.

Η ανάγνωση της παρούσας πραγματικότητας, αλλά και οι πληροφορίες, συνεπώς, καταδεικνύουν ότι μετά τη νέα βαρβάτη εκποίηση, βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο απεμπλοκής του Αλαφούζου από τον Παναθηναϊκό και αυτή πιθανότατα θα είναι η τελευταία του ενέργεια προκειμένου να βγει η σεζόν όσο πιο αναίμακτα γίνεται. 

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να κρατά κανείς μικρό καλάθι μέχρι αποδείξεως (και όχι ενδείξεων ή πληροφοριών) του εναντίου, καθώς μετά από τόσες… παλινωδίες ουδείς μπορεί να είναι κατηγορηματικός. Τουναντίον, άπαντες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί μέχρις ότου γίνουν πράξη οι εξαγγελίες των συνεργατών του Αλαφούζου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments