Αθλητισμός

Εταιρικό ομόλογο για το γήπεδο της ΑΕΚ

Εταιρικό ομόλογο για το γήπεδο της ΑΕΚ
Τα μάθατε;

Tο δημοσίευμα της ιστοσελίδας mononews.gr έκανε λόγο για την πρόθεση της ΑΕΚ και της ”Δικέφαλος 1924” στην έκδοση εταιρικού ομολόγου ώστε να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα της ανέγερσης της Αγιας Σοφιάς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

Μετά από επτά μήνες σιγής, η νέα αγορά των εταιρικών ομολόγων Ελληνικού Δικαίου είναι έτοιμη για μια δυναμική επανεκκίνηση. Ήδη ο όμιλος Βαρδινογιάννη, όπως επίσης και ο επιχειρηματικός όμιλος του Γιώργου Περιστέρη βρίσκονται προ των πυλών, ενώ στη «μάχη» της προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων, μπαίνει άμεσα και η ΑΕΚ… Το «καρέ» των ομολογιακών εκδόσεων που είναι στα «σκαριά» αναμένεται να το συμπληρώσει στο εγγύς μέλλον, η επιχειρηματική οικογένεια Μπιθαρά, της εταιρίας γυναικείων ενδυμάτων «BSB».

Αναμφισβήτητα η κίνηση έκπληξη είναι εκείνη της ΑΕΚ, που επιλέγει να χρηματοδοτήσει το project της κατασκευής του νέου γηπέδου της, μέσω του καινοτόμου, επενδυτικού «εργαλείου» των πενταετούς διάρκειας, εταιρικών ομολόγων. Όπως όλα δείχνουν η εταιρία «Δικέφαλος 1924 Α.Ε» θα είναι εκείνη η οποία θα ζητήσει να λάβει το απαιτούμενο «πράσινο φώς» από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για να βγάλει στην αγορά τα… «κιτρινόμαυρα» ομόλογα. Εκτιμάται ότι ο φάκελος της σχετικής αίτησης θα είναι έτοιμος σε περίπου ένα δεκαήμερο.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα των συγκεκριμένων, ομολογιακών εκδόσεων είναι ότι απευθύνονται στο ευρύ κοινό των Ελλήνων αποταμιευτών, καθότι η ελάχιστη συμμετοχή είναι στα 1.000 ευρώ. Το εταιρικό ομόλογο έχει φυσικά και ετήσιο επιτοκιακό «κουπόνι» το ύψος του οποίου καθορίζεται με βάσει τους «νόμους» της αγοράς. Όπου δηλαδή η ζήτηση μεγιστοποιεί την προσφορά . Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων είναι πολλαπλάσιες από εκείνες των τραπεζικών καταθέσεων, με συνέπεια να υπάρχει σημαντικό όφελος, για τους αποταμιευτές που γίνονται επενδυτές. 

Ειδικά σε ότι αφορά την ΑΕΚ, στόχος της εταιρίας «Δικέφαλος» είναι να εξασφαλίσει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, με κόστος μάλιστα αισθητά μικρότερο από εκείνο του απ’ ευθείας τραπεζικού δανεισμού. Επί του παρόντος δεν έχει καθοριστεί το ύψος της έκδοσης, η οποία όπως όλες άλλωστε, θα είναι ανοικτή και για τους ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό. Πάντως, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «κιτρινόμαυρο» ομόλογο μπορεί να έχει ως αφετηρία τα 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, λόγω της ισχυρής απήχησης που έχει η ΑΕΚ στο φίλαθλο κοινό της χώρας, το εταιρικό της ομόλογο, είναι σε θέση να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη… λαϊκή βάση επενδυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments