Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εκτός φυλακής από σήμερα με διήμερη άδεια

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εκτός φυλακής από σήμερα με διήμερη άδεια
Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει σήμερα για δεύτερη φορά, με διήμερη άδεια, ο καταδικασθείς σε δεκαέξι φορές ισόβια για τη συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας. Κάλεσμα συμπαράστασης από τον Ρουβίκωνα.

Εκτός φυλακής με διήμερη άδεια θα βρίσκεται από σήμερα στις 9 το πρωί ο καταδικασθείς σε 16 φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας. Η σημερινή έξοδος από τον Κορυδαλλό είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο «Λουκάς» της 17Ν θα βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού και θα επιστέψει σε δύο ημέρες.

Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί περιλαμβάνουν διαμονή στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, τη μη απομάκρυνσή του από τον δήμο και την εμφάνισή του δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

 Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Το γεγονός έχει προκαλέσει, όπως και την πρώτη φορά που του χορηγήθηκε άδεια στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων αλλά και από τον πολιτικό κόσμο, ενώ το «παρών» δίνουν και οι υποστηρικτές του. «Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Ν.Δ. και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητες. Οχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή της στο Twitter η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει: «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει αύριο από τη φυλακή. Οσες φορές και αν βγει, η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι».

Μία οικογενειακή φωτογραφία την οποία ανήρτησε στο Facebook ήταν η «απάντηση» του περιφερειαρχή Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, στην είδηση της νέας διήμερης άδειας που χορηγήθηκε στον Κουφοντίνα. «Εμείς κρατάμε αυτό που μας άφησε. Και ναι, έχουμε κερδίσει», ήταν το σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία. Στο Τwitter ανήρτησε το σχόλιό του και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα», έγραψε.

Την αντίθεσή του στη χορήγηση νέας άδειας δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης. Σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) επεσήμανε: «Σε αυτό το ζήτημα ήμουν πάντοτε επιφυλακτικός. Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Εμένα προσωπικά, ως άνθρωπο, με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας».

Κάλεσμα συμπαράστασης από τον Ρουβίκωνα

Στον αντίποδα, ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» καλεί μέσω Facebook τους υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα σε θερμή υποδοχή, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «πρότυπο».

«Αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή ΠΡΟΤΥΠΟ Δημήτρη Κουφοντίνα», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γ. Καλαϊτζίδης, καλώντας τους υποστηρικτές του «Λουκά» της «17Ν» να του ετοιμάσουν θερμή υποδοχή.

ΗΠΑ: Καταδικάζουμε τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκάλεσε η νέα χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερ καταδίκασε την απόφαση για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα «έναν καταδικασμένο τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία 11 πολιτών», όπως σημείωσε.

«Επί της αρχής πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν δικαιούνται άδεια από τις φυλακές», είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments