Νοσοκομείο Παίδων: Βρέθηκε το μωρό το είχε πάρει η μάνα | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 14:37 9 Φεβρουαρίου 2018, 14:37

Μετά από εισαγγελική παρέμβαση εντοπίστηκε το βρέφος μαζί με τη μητέρα και τα ανήλικα αδερφάκια του και οι αστυνομικοί τους μεταφέρουν πίσω στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η αρμόδια Εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για τον άμεσο εντοπισμό της μάνας, προκειμένου το παιδί, 14 μηνών, να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Έτσι, οι αστυνομικοί την εντόπισαν στην περιοχή της Κυψέλης μαζί με το βρέφος και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της. Το παιδί μεταφέρεται στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», όπου θα υποβληθεί σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 14 μηνών βρέφος διασώθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής από πυροσβέστες. Το βρέφος ήταν μόνο του στο διαμέρισμα την ώρα της πυρκαγιάς. Η μητέρα του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πήρε το μωρό μέσα από την εντατική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία όπου νοσηλευόταν. Ο Εισαγγελέας ζήτησε από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων να εντοπιστεί το παιδί και να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Το μωρό εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όχι από τα εγκαύματα που έχει υποστεί διότι αυτά είναι μικρής έκτασης, στο πρόσωπο, στα χέρια και τα πόδια αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε εισπνεύσει καπνό για ώρα.

Τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του και έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές. 

Τα δύο ανήλικα όμως αφέθηκαν στην τύχη τους. «Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν. 

Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι, το οποίο βρέθηκε μόνο του μέσα στις φλόγες και κατέληξε να δίνει μάχη για τη ζωή του.

TAGS: