Τεχνολογία

Microsoft: Τι είναι το τεχνοστρές και πώς επηρεάζει τους εργαζόμενους

Microsoft: Τι είναι το τεχνοστρές και πώς επηρεάζει τους εργαζόμενους
Η έρευνα της Microsoft για το τεχνοστρές πραγματοποιήθηκε σε 21 ευρωπαϊκές χώρες.

Έρευνα της Microsoft, που έγινε σε 20.000 Ευρωπαίους εργαζόμενους δείχνει ότι η τεχνολογία προκαλεί στρες και τελικά μειώνει την παραγωγικότητα αρκετών εργαζομένων, δημιουργώντας ”τεχνοστρές”.

Συγκεκριμένα, πολλοί εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ο καταιγισμός από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και από μηνύματα SMS συχνά τους αποσπά την προσοχή και τους εμποδίζει να συγκεντρωθούν, ιδίως αν συνυπολογισθούν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επεσήμανε ένας ειδικός, πολλοί εργαζόμενοι στην εποχή μας υποφέρουν από υψηλά επίπεδα τεχνοστρές, μιας ειδικής μορφής άγχους που σχετίζεται με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας που βιώνεται ως διασπαστική. Η δειγματοληπτική έρευνα, σύμφωνα με το BBC, αποκαλύπτει ότι μόνο ένας στους δέκα εργαζόμενους αισθάνεται πραγματικά παραγωγικός.

”Οι σύγχρονοι εργαζόμενοι διαθέτουν μια αφθονία τεχνολογίας στα ακροδάχτυλά τους, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται κατ’ ανάγκην σε θετική επίπτωση” δηλώνουν οι ερευνητές. Η Microsoft, με την σειρά της προτείνει σε κάθε εταιρεία να υιοθετήσει μια σωστή ”ψηφιακή κουλτούρα”, η οποία θα βελτιώνει τον τρόπο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία και το πώς νιώθουν οι εργαζόμενοι, κάτι που θα τους κάνει και πιο παραγωγικούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments