Διεθνή

Brexit: Η μεταβατική περίοδος για τη Βρετανία δεν είναι δεδομένη μετά την έξοδο

Brexit: Η μεταβατική περίοδος για τη Βρετανία δεν είναι δεδομένη μετά την έξοδο
Μήνυμα στη Βρετανία έστειλε ο Μισέλ Μπαρνιέ τονίζοντας ότι "Η μεταβατική περίοδος μετά Brexit δεν είναι δεδομένη".

Ο αρχιδιαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα Brexit Μισέλ Μπαρνιέ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Μεγάλη Βρετανία, σημειώνοντας ότι η μεταβατική περίοδος μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση δεν είναι δεδομένη.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι υπάρχουν «ουσιαστικές διαφορές» με το Λονδίνο για τη φύση της μεταβατικής περιόδου. Συμπλήρωσε δε ότι «εάν αυτές οι διαφωνίες παραμείνουν, η μεταβατική περίοδος δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η μεταβατική περίοδος που θα προταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει διάρκεια από την ημέρα της εξόδου, στις 30 Μαρτίου 2019 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Σε αυτή την περίοδο, το Η.Β. θα πάψει να έχει οποιαδήποτε εκπροσώπηση στα όργανα της Ένωσης, αφού πλέον δεν θα είναι μέλος της, ωστόσο θα πρέπει να εφαρμόζει όλους τους κανόνες και τη νομοθεσία της Ε.Ε., μεταξύ άλλων και τις τέσσερις ελευθερίες κίνησης (προσώπων, κεφαλαίων, υπηρεσιών, εμπορευμάτων).

Μεταξύ άλλων, η Μ. Βρετανία έχει δηλώσει ότι, μετά τις 29 Μαρτίου 2019, οι πολίτες των 27 χωρών – μελών της Ε.Ε. που θα φθάνουν στο Η.Β. θα καταγράφονται και θα έχουν μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με όσους έχουν φθάσει στη χώρα πριν την αποχώρηση από την Ένωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments