Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Έχουμε τη δύναμη για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 17:12 9 Φεβρουαρίου 2018, 17:12

Η Τουρκία απειλεί ξανά. Αυτή τη φορά ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε απειλές λέγοντας ότι η Άγκυρα έχει τη δυνατότητα για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν» φέρεται να δήλωσε.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ακάρ δήλωσε το εξής: «Δεν ελέγχουμε μόνο τα Καρτνάκ (Ιμια ). Αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Εχουμε την δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».» δήλωσε ο τούρκος αρχηγός.

Για να προσθέσει: «Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας».

Ο Ακάρ νωρίτερα πέταξε με ιπτάμενο ραντάρ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος πέταξε στην περιοχή του Αιγαίου.

TAGS: