Διεθνή

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγαλειώδης τελετή έναρξης μέσα από τον φωτογραφικό φακό (pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγαλειώδης τελετή έναρξης μέσα από τον φωτογραφικό φακό (pics)
Η Πιονγκτσάνγκ "μάγεψε" στην τελετή έναρξης των 23ων Χειμερινών Αγώνων, που ξεκίνησαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες σημαδεύτηκαν από τη μεγαλειώδη τελετή έναρξης νωρίτερα στην Πιονγκτσάνγκ. Η ελληνική αποστολή μπήκε πρώτη στο στάδιο στη Νότια Κορέα, όπως άλλωστε προστάζει το πρωτόκολλο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνολικό κόστος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων φτάνει τα 11 δισεκοτμμύρια ευρώ. Ένα ποσό, που καλύπτεται από τους χορηγούς (Samsung, Hyundai-Kia, Lotte, LG και ΚΤ) την ΔΟΕ (2,5 δισ) και το Κράτος.

Στα hightlights των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ιστορική χειραψία του προέδρου της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν με τον αρχηγό του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ, που συναντήθηκαν πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα.

Φυσικά από την τελετή δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Τα βλέμματα έκλεψαν οι σωσίες του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν,  και του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που εμφανίστηκαν από ειδικό εξώστη στο στάδιο και χαιρέτησαν το πλήθος. Οι εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία από την τελετή έναρξη ήταν απλά μαγικές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments