Δημήτρης Αβραμόπουλος: Υποκινούμενη ψευδορκία με θλιβερούς ψευδομάρτυρες η υπόθεση Novartis | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 10:26 9 Φεβρουαρίου 2018, 10:26

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, έκανε λόγο για "Καθοδηγούμενη σκευωρία, υπονόμευση πολιτικής και ατομικής προσωπικότητάς μου".

"Η υπόθεση προσωπικά δεν με αγγίζει με τον οποιοδήποτε τρόπο" επεσήμανε ενώ μίλησε για "υποκινούμενη ψευδορκία με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων".

Πρόσθεσε δε ότι εκτός από τις μηνύσεις που θα υποβάλει στη Δικαιοσύνη θα κάνει "αίτημα στον Άρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα".

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε για "εγκληματική δράση που θα αποκαλυφθεί όταν τελεστεί μία σοβαρή και διαφανής έρευνα" ενώ πρόσθεσε η υπόθεση ότι σε καμία περίπτωση δεν φέρει τα χαρακτηριστικά κανονικής κατάθεσης, ώστε να μπορεί να συσταθεί δικογραφία". Ζήτησε ακόμα να προστατευθεί το κύρος της δικαιοσύνης ενώ εξήρε την ατομική και πολιτική του σταδιοδρομία εντός και εκτός συνόρων.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, βάζοντάς τον στο κάδρο της υπόθεσης. Αναφερόμενος στη γρίπη των πτηνών και στον εμβολιασμό του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που ζήτησε τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού όλων των κρατών), ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)».

Αργότερα, όπως είπε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έκρινε ότι μια δόση κατ’ άτομο είναι επαρκής και το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη δεύτερη παραγγελία.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. Και κάνει και δεύτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

Παρέμβαση Καραμανλή μέσω κύκλων του για τα αντιγριππικά εμβόλια

Ας σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση, μέσω κύκλων του, και υποστήριξε όσα δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος για τα αντιγριππικά εμβόλια που παραγγέλθηκαν μαζικά: «Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να πάρει θέση για το ζήτημα της Novartis, συνολικά, το οποίο έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και στοχοποιεί πολλά κορυφαία μέλη της παράταξής του, της ΝΔ.

TAGS: