Ευάγγελος Βενιζέλος: Να δοθούν οι επιστολές Τουλουπάκη για τη Novartis προς το FBI | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 14:25

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ζητώντας του τις επιστολές της εισαγγελέα Διαφθοράς Ευαγγελίας Τουλουπάκη προς το FBI, για την υπόθεση Novartis.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το όνομα του οποίου συγκαταλέγεται στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, κάνει λόγο για βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με ειδική αναφορά στην επίσκεψη Τζανακόπουλου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ενημερωθεί, αλλά και την ενημέρωση Τσίπρα από τους »αναρμόδιους» κ.κ. Κοντονή και Παπαγγελόπουλο. 

Η επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,

Στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα: 

Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς. 

Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. 

Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο. Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας. 

Με εκτίμηση, 

Ευάγγελος Βενιζέλος

TAGS: