Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα εξήγγειλε ο Τζανακόπουλος (vid)

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα εξήγγειλε ο Τζανακόπουλος (vid)
Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τα δέκα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τη σχετική πρόταση για την προανακριτική επιτροπή στην υπόθεση Novartis θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη συνέντευξη τύπου. 

«Τα πράγματα έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες μελέτησαν τη δικογραφία. Διερεύνησαμε τις επιλογές. Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαβουλεύσεις είναι να προτείνει τη συγκρότηση προανακριτικής για όπλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, η επιτροπή θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά θέματα. «Ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος αλλά έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να το ερευνήσουμε. Δεν θα επιδοθούμε κυνήγι μαγισσών».

Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν υπευθυνότητα και να σταμτήσουν τις προσβολές στη Δικαιοσύνη. «Ο σεβασμός στο κράτος δικαίου δεν μπορεί να είναι α λα καρτ», είπε.

Έκανε λόγο για «πανικό» του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες». «Ευθέως ο κ. Μητσοτάκης να ονοματίσει ποιους εννοεί για σκευωρία. Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τη ΝΔ».

«Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε περισσότερο από το να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Σκοπός είναι να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο μπορούν να ανευρεθούν επαρκείς ενδείξεις έτσι ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη. Η προκαταρκτική εξέταση δεν γίνεται για να καταδικάσουμε κανένα. Δεν βάζουμε το κάρο πριν από το άλογο», τόνισε και πρόσθεσε «Στις συσκέψεις συζητήθηκαν νομικά και πραγματικά ζητήματα και ελήφθη η απόφαση να συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments