Πολιτική

Σκάνδαλο Novartis: Ανοίγουν λογαριασμοί σε Ελβετία και Κύπρο

Σκάνδαλο Novartis: Ανοίγουν λογαριασμοί σε Ελβετία και Κύπρο
Oι εισαγγελικές αρχές, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχειά για διακίνηση πολιτικού χρήματος προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι ατεκμηρίωτες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, υπέβαλαν αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες.

Αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες υπέβαλαν οι εισαγγελικές αρχές, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχειά για διακίνηση πολιτικού χρήματος προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι ατεκμηρίωτες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis.

Η εισαγγελία διαφθοράς που χειρίζεται την έρευνα παράλληλα, αναζητεί εξωχώριες εταιρίες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση. 

Δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη.

Τα στοιχεία της έκθεσης του FBI

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έκθεσης του FBI, για το παράνομο δίκτυο φαρμάκων που είχε στήσει η Novartis στην Ελλάδα, ενώ στην ογκώδη δικογραφία περιγράφεται διεξοδικά, ο τρόπος χρηματισμού γιατρών και κρατικών λειτουργών.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα ανέφεραν τα ονόματα 10 Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση Novartis. Τώρα εμφανίζονται 7 και όχι 10 ονόματα σε έγγραφο του FBΙ που περιλαμβάνεται στη δικογραφία του έφτασε στη Bουλή. Στο έγγραφο το οποίο εστάλη μετά από αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών αναφέρονται με τη σειρά τα ονόματα: 

Ανδρέας ΛοβέρδοςΜάριος ΣαλμάςΆδωνις ΓεωργιάδηςΑνδρέας ΛυκουρέντζοςΑντώνης ΣαμαράςΓιάννης ΣτουρνάραςΔημήτρης Αβραμόπουλος

Η ενημέρωση από το FBI αφορά πληροφορίες για χρηματισμό γιατρών, ενώ οι αναφορές στα πολιτικά πρόσωπα αφορά την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους (ως αρμόδιοι υπουργοί την συγκεκριμένη περίοδο).

Στο έγγραφο δεν γίνεται καμία αναφορά για χρηματισμό των συγκεκριμένων προσώπων, αλλά αντίθετα επισημαίνεται πως αποτελεί πληροφόρηση και ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί σαν τελικό πραγματικό συμπέρασμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments