Πολιτισμός

Αντόνιο Μπαντέρας: Είναι ο τηλεοπτικός Πάμπλο Πικάσο (vid)

Αντόνιο Μπαντέρας: Είναι ο τηλεοπτικός Πάμπλο Πικάσο (vid)
O Αντόνιο Μπαντέρας μεταμορφώνεται στον Ισπανό σουρεαλιστή Πάμπλο Πικάσο στη σειρά του National Geographic.

Ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας ενσαρκώνει τον Πάμπλο Πικάσο στην τηλεοπτική σειρά «Genius: Picasso» του National Geographic και δήλωσε ότι αισθάνεται «τεράστια ευθύνη» απέναντι στον διάσημο ζωγράφο και «ήρωα της Μάλαγα».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς στα στούντιο της Βουδαπέστης, ο ηθοποιός, μακιγιαρισμένος για να μοιάζει στον Picasso σε μεγάλη ηλικία, ανέφερε ότι «μεγάλωσε στη σκιά» αυτής της «επιβλητικής φυσιογνωμίας», που ήταν «ίσως ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης του 20ού αιώνα». 

Η σειρά, η οποία αποτελείται από δέκα επεισόδια, προγραμματίζεται να προβληθεί στις 23 Απριλίου στη Γαλλία και στις 24 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Για να μοιάζει με τον Πικάσο σε προχωρημένη ηλικία, ο Banderas περνάει πέντε ώρες στο μακιγιάζ. «Μετά, πρέπει να μάθω πώς να χρησιμοποιώ αυτή τη μάσκα» για μια σωστή απόδοση, λέει ο ηθοποιός, «αλλά η ομοιότητα δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, δεν μας ενδιαφέρει να πλάσουμε ένα κέρινο ομοίωμα. Η ιστορική ακρίβεια είναι εξάλλου ένα από τα ατού του δικτύου του National Geographic».

«Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι», συνεχίζει ο Μπαντέρας, «να μπορέσουμε να καταλάβουμε τον Picasso, τις πολιτικές και καλλιτεχνικές του επιλογές, το είδος των φιλικών και συναισθηματικών του σχέσεων. Θα πρέπει διαρκώς να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές του κειμένου, προσπαθώντας να αγγίξουμε την αλήθεια του: αυτό είναι το περίπλοκο της υπόθεσης».

Στη μεταφορά αυτή της ζωής του Ισπανού ζωγράφου δεν ακολουθείται χρονολογική σειρά και η τηλεοπτική σειρά αρχίζει με τον βομβαρδισμό από τους Ναζί της βασκικής πόλης Γκερνίκα, στις 26 Απριλίου 1937.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments