Αυτοκίνητο

Η θρυλική Lancia Stratos βγαίνει ξανά στην παραγωγή (pics & vid)

Η θρυλική Lancia Stratos βγαίνει ξανά στην παραγωγή (pics & vid)
Η Lancia Stratos ονομάστηκε, για νομικούς λόγους, New Stratos καθώς το Γκρουπ της Fiat δεν το επιτρέπει.

Η Manifattua Automobili Torino ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει, στην περιορισμένη παραγωγή της νέας Lancia Stratos.

Το νέο μοντέλο ονομάστηκε, για νομικούς λόγους, New Stratos, παρουσιάστηκε το 2010 και είχε προκαλέσει ενθουσιασμό ακόμα και στον τότε επικεφαλής της Ferrari Luca di Montezemοlo που την έχει δει και από κοντά, αλλά τελικά αποφάσισε να μη συμμετέχει στο εγχείρημα. 

Έτσι στην Γενεύη θα έχουμε την μεγάλη επιστροφή ενός από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς της αυτοκίνησης και συνολικά θα κυκλοφορήσουν 25 από αυτά από την εταιρεία του Τορίνο. 

Το πιθανότερο είναι πως η νέα Stratos δεν θα έχει κινητήρα από την Ferrari, καθώς οι ιθύνοντες ανακοίνωσαν, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, πως το αυτοκίνητο θα κινείται από ένα μηχανικό σύνολο που θα αποδίδει περισσότερους από 550 ίππους.

Το σίγουρο όμως είναι πως δεν θα φέρει το όνομα της Lancia καθώς το Γκρουπ της Fiat δεν το επιτρέπει, έτσι μιλάμε για ένα αυτόνομο μοντέλο. Μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, με τις λεπτομέρειες να αναμένονται στην Γενεύη, θα υπάρχουν και τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Μια αγωνιστική, μια πολιτική και μια εμπνευσμένη από το Ράλι Σαφάρι που φαίνεται και η πιο ενδιαφέρουσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments