Πολιτική

Ευάγγελος Βενιζέλος για Novartis: Θα βγουν οι κουκούλες, η κοινωνία δεν τσιμπάει

Ευάγγελος Βενιζέλος για Novartis: Θα βγουν οι κουκούλες, η κοινωνία δεν τσιμπάει
Μύδρους κατά της της κυβέρνησης εξαπολύει, μέσω της εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, σημειώνοντας μάλιστα πως λίαν συντόμως τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ασχοληθούν σχετικά.

κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν με τη Novartis. Η κοινωνία δεν τσιμπάει", τονίζει ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως "η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών". 

Και συμπληρώνει σε άλλο σημείο πως το "λαθρεμπόριο λάσπης" δεν θα περάσει καθώς υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς φραγμοί και εντέλει "θα βγουν οι κουκούλες".

"Έκαναν το λάθος να με προκαλέσουν τόσο βάρβαρα και ανόητα. Δεν πρόσεξαν ότι μια αναφορά που γίνεται σε επίσημο έντυπο της Novartis στο ούτως ή άλλως αναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αφορά τον Μάιο του 2012 όταν δεν ήμουν πλέον υπουργός Οικονομικών. 

Δεν σκέφτηκαν ότι επί των ημερών μου ως υπουργού Οικονομικών κουρεύτηκαν λόγω PSI τα ομόλογα των φαρμακευτικών εταιρειών, που έχασαν έτσι 2,8 δισ. ευρώ, δηλαδή μια ολόκληρη ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη με δεδομένα το 2014. Δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν καν μια ιστορία", τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments