Πολιτισμός

Πέθανε ο συνθέτης Γιόχαν Γιοχάνσον

Πέθανε ο συνθέτης Γιόχαν Γιοχάνσον
Ο Ισλανδός συνθέτης Γιόχαν Γιοχάνσον πέθανε στο Βερολίνο, σε ηλικία 48 ετών.

Ο Ισλανδός Γιόχαν Γιοχάνσον είχε υπογράψει μερικά από τα ωραιότερα soundtrack των τελευταίων χρόνων: τη «Θεωρία των Πάντων», το «Sicario», το «Arrival».

Το θάνατό του στο Βερολίνο, από αγνωστα ακόμη αίτια, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Τιμ Χιούσομ. Φήμες θέλουν τον Γιόχαν Γιοχάνσον να αγνοείται τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαι πολύ θλιμμένος. Σήμερα, έχασα ένα φίλο που ήταν και ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς και σπουδαίους ανθρώπους που γνώριζα. Είχαμε κάνει μαζί μεγάλη διαδρομή.»

O Γιοχάνσον είχε προταθεί για Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής και για τη «Θεωρία των Πάντων» και για το «Sicario», ενώ είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής για τη «Θεωρία των Πάντων» του Τζέιμς Μαρς. Η τελευταία του δουλειά του που ακούσαμε στο σινεμά πριν τον αιφνίδιο θάνατό του ήταν η «μητέρα!» του Ντάρεν Αρονόφσκι, ενώ έπονται τα soundtrack του «The Mercy» του Τζέιμς Μαρς και του «Mary Magdalene» του Γκαρθ Ντέιβις.

Ανάμεσα στις πιο διάσημες δουλειές του ήταν και το soundtrack για το «Blade Runner 2049» που όμως, με τη συναίνεση του ίδιου του Γιοχάνσον, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τον Ντενίς Βιλνέβ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments