Πολιτισμός

Χρυσά Βατούμουρα 2018: Αυτοί είναι οι μεγάλοι «νικητές»

Χρυσά Βατούμουρα 2018: Αυτοί είναι οι μεγάλοι «νικητές»
Λίγες ώρες πριν την απονομή των Όσκαρ, η ταινία κινουμένων σχεδίων «Emoji, Η Ταινία», στο οποίο τα emoticon, οι «φατσούλες» των κινητών τηλεφώνων αποκτούν δική τους ζωή, σάρωσε τα Χρυσά Βατόμουρα, τα «αντι-Όσκαρ» με τα οποία βραβεύονται οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Βατόμουρα 2018: Αυτοί είναι οι μεγάλοι «νικητές».

Η «Emoji, Η Ταινία» αφηγείται τις περιπέτειες μιας χαμογελαστής φατσούλας, εκνευρισμένης με το μοναδικό χαρακτηριστικό που ενσαρκώνει. Η ταινία κατάφερε να νικήσει με άνεση το «Baywatch-Συναγερμός στο Μαλιμπού» και το ερωτικό θρίλερ «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι».

Το βίντεο με το οποίο ανακοινώθηκαν οι νικητές έδωσε στους διοργανωτές μια ευκαιρία να καταγγείλουν, με τον δικό τους τρόπο, τον παραγωγό Harvey Weinstein και περίπου άλλους 20 ισχυρούς άνδρες της βιομηχανίας του θεάματος που έχουν κατηγορηθεί για βιασμούς ή σεξουαλική παρενόχληση. Υπό τους ήχους υποβλητικής μουσικής, εμφανίζεται στην οθόνη η φωτογραφία του Weinstein, χωρίς το όνομά του, μόνο με τη φράση «Στη μνήμη του…». 

Χρυσά

Στη συνέχεια, ακολουθούν φωτογραφίες του ηθοποιού Bill Cosby, Woody Allen, ακόμη και του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.

«Λυπούμαστε πολύ, αλλά δεν θα μας λείψετε, ούτε εκείνοι που έχουν το δικό σας χάρισμα», κλείνει το «αφιέρωμα».

Ο μεγάλος νικητής των Βατόμουρων ήταν πάντως φέτος η «Emoji, Η Ταινία», αφού κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων εκείνο του χειρότερου σκηνοθέτη, για τον Τόνι Λεοντή και του χειρότερου σεναρίου.

Μεταξύ εκείνων που θα παραλάβουν το κιτς βραβείο -ένα πλαστικό βατόμουρο, βαμμένο χρυσό και τοποθετημένο στην κορυφή μιας μπομπίνας φιλμ- περιλαμβάνονται ο Tom Cruise, «χειρότερος ηθοποιός» για την ταινία «Μούμια» και ο Mel Gibson, για τον «χειρότερο β΄ ανδρικό ρόλο» για την ερμηνεία του στην ταινία «Ξαναγύρισε ο μπαμπάς».Διαβάστε παρακάτω την λίστα με τους «χαμένους»:

Χειρότερη Ταινία: «The Emoji Movie»

Χειρότερος A’ Γυναικείος Ρόλος: Tyler Perry στο «Boo 2!: A Madea Halloween»

Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος: Tom Cruise στη «Μούμια»

Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος: Mel Gibson στο «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς»

Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος: Kim Basinger στο «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» Χειρότερο Κινηματογραφικό «Ζευγάρι»: Οποιαδήποτε δύο απεχθή Emojis στο «The Emoji Movie»

Χειρότερο remake, sequel ή Αντιγραφή: «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»

Χειρότερος Σκηνοθέτης: Tony Leondis για το «The Emoji Movie»

Χειρότερο Σενάριο: «The Emoji Movie»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments