Σπιτικές μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Μαρτίου 2018, 14:36 5 Μαρτίου 2018, 14:36

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για όλες τις ώρες για αυτό και σήμερα θα φτιάξουμε μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα. Τι θα χρειαστούμε:


Υλικά

4 ασπράδια αβγών (120γρ.)

140γρ. ζάχαρη άχνη
45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130γρ. καρύδα ινδική
100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
70γρ. βρώμη
80γρ. μέλι
90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20×30εκ.

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.

Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.

Ετικέτες: