Πολιτική

Βουλή: Αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο γραφείο προϋπολογισμού

Βουλή: Αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο γραφείο προϋπολογισμού
Αντιδράσεις από τα κόμματα έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και την πρωινή δήλωση της Μαρίας Σπυράκη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν γίνει κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί κομματικούς διορισμούς, η Βουλή προχώρησε σήμερα στο διορισμό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του Παναγιώτη Λιαργκόβα ως επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε ενημέρωση που έκανε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κουτεντάκη, ότι είναι εγνωσμένου κύρους και έχει απόψεις τις οποίες έχει δημοσιοποιήσει πολλές φορές.

Όμως ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στην Μαρία Σπυράκη για τις πρωινές τις δηλώσεις, λέγοντας ότι αυτό που κάνει είναι θεσμικό ατόπημα και ότι δεν μπορεί να απειλεί. Μάλιστα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι ο κ. Λιαργκόβας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

«Μένω κατάπληκτος από την ανακοίνωση της κ. Σπυράκη γιατί έχει κάτι αδιανόητο μέσα, δεν μπορεί να απειλεί. Όλες αυτές οι θέσεις αφορούν θητείες, η κ. Σπυράκη το ξέρει, ποτέ δε τέθηκε ζήτημα από την παρούσα κυβέρνηση για απομάκρυνση κανενός από όσους τοποθετήθηκαν σε τέτοιες θέσεις. Είναι αδιανόητο, ποιος απειλείται και ποιος απειλεί ότι θα έρθει στα πράγματα για να τελειώσει τον άλλον; Δεν υπάρχουν αυτά και δεν υπήρχαν επί δυόμιση χρόνια τώρα».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ακόμα για τον κ. Κουτεντάκη ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι εγνωσμένου κύρους και έχει απόψεις τις οποίες έχει δημοσιοποιήσει πολλές φορές. Όμως, στην ψηφοφορία για τον κ. Κουτεντακη υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατά η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή,τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης παρόν ενώ αποχώρησε ο κ. Παπαθεοδώρου από το κίνημα αλλαγής ο όποιος και κατήγγειλε την διαδικασία.

«Στην έναρξη ζήτησα από τον κ.Βούτση εφόσον είναι δημόσια η προκήρυξη να έχουμε τους φακέλους και τα βιογραφικά, για να ψηφίσουμε. Ο κ.Βούτσης αρνήθηκε να τα δώσει και ανέφερε ότι θα μπορούσαν οι βουλευτές να τα δουν μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Μετά από αυτά αποχώρησα και κατήγγειλα την διαδικασία. Το βιογραφικό του κ. Κουτεντάκη ήταν μιάμιση σελίδα. Απολύτως πρόχειρα πράγματα για τους υπόλοιπους εννέα υποψήφιους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments