Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Διαδικασίες …εξπρές στην πρώτη συνεδρίαση

Υπόθεση Novartis: Διαδικασίες …εξπρές στην πρώτη συνεδρίαση
Η εκλογή προεδρείου και άλλα αμιγώς διαδικαστικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η απόρριψη του αιτήματος για δημόσιες εργασίες, απασχόλησαν την κατά τ' άλλα πολυαναμενόμενη πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Η προανακριτική για τη Novartis θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών με πρόεδρο τον Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ), αντιπρόεδρο τον Γιώργο Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) και γραμματέα την Παναγιώτα Κοζομπόλη (ΣΥΡΙΖΑ).

Τα μέλη της επιτροπής θα συνεδριάσουν και πάλι αύριο το απόγευμα (18:30) προκειμένου να καθοριστεί το αντικείμενο της έρευνας και ο περαιτέρω προγραμματισμός των εργασιών. Μεταξύ άλλων αναμένεται να ξεκινήσει και η συζήτηση για το αν ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη ή αν η διερεύνηση των επίμαχων αδικημάτων είναι αρμοδιότητα της Βουλής. 

Πάντως, μέλος της επιτροπής που προέρχεται από κυβερνητικό κόμμα υποστήριζε πως ακόμα και αν αποφασιστεί η επιστροφή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη, οι εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής θα διαρκέσουν πάνω από έναν μήνα. 

Επίσης, αύριο αναμένεται να συζητηθεί και η επιστολή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία εγείρει ζητήματα ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

Αντιδρώντας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην απόρριψη του αιτήματος για δημόσιες συνεδριάσεις σχολίασε «Από «το όλα στο φως» στο «όλα εν κρυπτώ» μια κυβερνητική απόφαση δρόμος. Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην πρόταση της ΔΗΣΥ, που αποδέχτηκαν Ποτάμι και ΚΚΕ, να υπάρξει δημοσιότητα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση πιστοποιεί ένα και μόνο:

την πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γίνουν όλα εν κρυπτώ για να προστατεύσουν όλους όσοι συμμετείχαν στην πλεκτάνη».

Στο μεταξύ ο κ Ευάγγελος Βενιζέλος σε επιστολή του προς την επιτροπή επισημαίνει τους λόγους που εγείρουν ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας.

Μεταξύ άλλων ο κ Βενιζέλος υπογραμμίζει πως η κυβερνητική πρόταση που ενέκρινε η Ολομέλεια δεν προσωποποιεί τις ευθύνες, πως η αναφορά που υπάρχει για τον ίδιο είναι έμμεση και ότι οι μάρτυρες απέκτησαν το καθεστώς προστασίας μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή. Τέλος ζητά την κλήση για κατάθεση των τριών μαρτύρων καθώς και την δυνατότητα να εξηγήσει ο ίδιος στα μέλη της επιτροπής τους λόγους ακυρότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments