Πολιτισμός

Πέθανε ο ηθοποιός Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς

Πέθανε ο ηθοποιός Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς
Όπως ανακοινώθηκε, ο Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς πέθανε από καρκίνο της ουροδόχου κύστης στο σπίτι του στο Όρεγκον. Ο Στιρς έγινε γνωστός κυρίως από τον ρόλο του ως Major Charles Winchester στη σειρά M*A*S*H.

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο ηθοποιός Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς με την είδηση του θανάτου να την κάνει γνωστή ο εκπρόσωπός του.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ηθοποιός πέθανε από καρκίνο της ουροδόχου κύστης στο σπίτι του στο Όρεγκον. Ο Στιρς έγινε γνωστός κυρίως από τον ρόλο του ως Major Charles Winchester στη σειρά M*A*S*H.

Το 2009 αποκάλυψε δημόσια πως είναι γκέι και δεν φοβόταν να το κρύβει άλλο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει παράλληλα πως ήταν πολύ περήφανος για αυτή του την επιλογή.

Ποιος ήταν ο Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς

Ο Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς ( 31 Οκτωβρίου 1942 – 3 Μαρτίου 2018 ) ήταν Αμερικανός ηθοποιός, ηθοποιός μεταγλωττίσεων και μουσικός. Γεννήθηκε στην Πιόρια του Ιλινόι και ήταν γιος της Μάργκαρετ Ελίζαμπεθ και του Κένεθ Τρούμαν Στιρς. Φοίτησε στο σχολείο Urbana High School, την ίδια εποχή με τον Αμερικανό κριτικό κινηματογράφου, Ρότζερ Ίμπερτ. Αργότερα μετακόμισε στο Όρεγκον, όπου φοίτησε στο North Eugene High School, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Την πρώτη του εμφάνιση στο Μπρόντγουεϊ την έκανε στο έργο The Magic Show, το 1974. Επίσης εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Οι Άγγελοι του Τσάρλι.Το 1977 έπαιξε στη σειρά M*A*S*H, όπου εκεί έλαβε αρκετή φήμη, και προτάθηκε δις για το βραβείο Emmy. Ωστόσο, έχει δώσει και τη φωνή του σε πολλές ταινίες αλλά και στην τηλεόραση. Η πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός φωνής ήταν στην ταινία του Τζορτζ Λούκας THX 1138. Ενώ έκανε και μερικές φωνές σε ταινίες της Disney, μεταξύ των οποίων, στο Η Πεντάμορφη και το Τέρας, το Ποκαχόντας και στο Η Παναγία των Παρισίων.

Ο Στιρς ήταν συνεργαζόμενος μαέστρος με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Νιούπορτ αλλά και το Μουσικό Φεστιβάλ Ernest Bloch. Έχει διευθύνει πάνω από 70 ορχήστρες ανά τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments