Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Εκδήλωση από την Επιτροπή Ισότητας του δήμου Κορυδαλλού

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Εκδήλωση από την Επιτροπή Ισότητας του δήμου Κορυδαλλού
Mε μία βραδιά αφιερωμένη στην αποτύπωση της γυναίκας στο λαϊκό παραμύθι, γιορτάζει ο δήμος Κορυδαλλού την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γυναικών και ανδρών που πραγματοποιεί.

Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο: «Γυναίκες των παραμυθιών», με αφηγητή τον συγγραφέα, παιδαγωγό και μελετητή της προφορικής λογοτεχνίας και παράδοσης, Στέλιο Πελασγό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Μαρτίου, στις 18.30, στη θεατρική σκηνή «Γκαράζ» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης) με είσοδος ελεύθερη. Η δράση έρχεται ως συνέχεια του επιτυχημένου διήμερου σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στον δήμο, για την ενθάρρυνση των γυναικών στην ανάληψη θέσεων πολιτικής ευθύνης που οργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας του δήμου με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

«Οι γυναίκες είναι τα μεγάλα θύματα των χαμηλών αμοιβών, της ανασφάλιστης εργασίας και των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Οι νέες γενιές γυναικών, αν και διαθέτουν το υψηλότερο από ποτέ μορφωτικό επίπεδο, αναγκάζονται να κάνουν εκπτώσεις στα όνειρά τους. Ο ρόλος της μητρότητας δοκιμάζεται επιπλέον, αφού οι κοινωνικές παροχές έχουν περιοριστεί δραματικά» τόνισε σε δηλώσεις του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Ο δήμαρχος, καταλήγοντας, ανέφερε πως η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει εμπράκτως τη γυναίκα στους πολλαπλούς της ρόλους με δομές, όπως οι παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων. 

Από την πλευρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Ισότητας, Λαμπρινή Μάνου, ανέφερε πως ο δήμος Κορυδαλλού αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες, γι αυτό έχει ενεργοποιήσει την Επιτροπή Ισότητας, στην οποία μετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και εκπρόσωποι όλων των μαζικών φορέων. «Στόχος μας η ευαισθητοποίηση, η διαρκής ενημέρωση και επιμόρφωση σε θέματα δικαιωμάτων και συμμετοχής» δήλωσε η κ. Μάνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments