Ελλάδα

Χαλυβουργία: 7 μήνες με αναστολή σε απεργούς

Χαλυβουργία: 7 μήνες με αναστολή σε απεργούς
Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή επέβαλε το αρμόδιο δικαστήριο στους απεργούς της Χαλυβουργίας.

«Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, να επιβάλει ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με αναστολή, σε 5 εργαζόμενους – απεργούς στη "Χαλυβουργία Ελλάδος", μετά από μεθοδευμένες μηνύσεις απεργοσπαστών, είναι απαράδεκτη και αντιδραστική» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει δε ότι «μ’ αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να ποινικοποιηθεί ο μεγαλειώδης και ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών, που κράτησε πάνω από 9 μήνες, συνάντησε την αλληλεγγύη ευρύτερων τμημάτων των εργαζομένων και του λαού και αποτελεί και σήμερα παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη».

«Αποδεικνύεται επίσης ότι το κλίμα αυταρχισμού και καταστολής που εντείνεται και απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως για παράδειγμα το χτύπημα της απεργίας και των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, καλλιεργεί το έδαφος για να βγαίνουν τέτοιες αντιδραστικές αποφάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Καταλήγει δε ότι «καλούμε την εργατική τάξη, όλο το λαό, να καταδικάσει τέτοιες αποφάσεις που προμηνύουν νέα επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments