Διεθνή

Οι Αμερικανοί φοβίζουν τους Τούρκους στην Ανατολική Μεσόγειο για τα κοιτάσματα

Οι Αμερικανοί φοβίζουν τους Τούρκους στην Ανατολική Μεσόγειο για τα κοιτάσματα
Αγριεύει επικίνδυνα η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς η τουρκική προκλητικότητα φαίνεται πως δεν θορυβεί μόνο την Αθήνα και τη Λευκωσία, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην ανατολική Μεσόγειο πλέον επικεντρώνεται το ενδιαφέρον εν αναμονή των γεωτρήσεων της εταιρείας ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ και σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik οι Αμερικάνοι ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο σημείο. 

Στην επίμαχη περιοχή εμφανίστηκαν ακριβώς την ίδια ημέρα πλοία του αμερικανικού ναυτικού και Αμερικανοί πεζοναύτες, τα οποία ουσιαστικά συνοδεύουν τα ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil.

Αυτή η παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο φυσικά και συνδέεται μετά το παραλίγο θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη της ιταλικής ENI στην κυπριακή ΑΟΖ με τουρκικά σκάφη. 

Φυσικά οι Ηνωμένες Πολιτείες μπροστά στις απειλές των Τούρκων πως θα κάνουν χρήση βίας για να προασπίσουν τα συμφέροντα του ψευδοκράτους, φτάνουν στο σημείο, ως μία επίδειξη δύναμης στον Τούρκο «σουλτάνο», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Το ρωσικό πρακτορείο μάλιστα αναφέρει πως όλα αυτά τα γεγονότα συνδέονται και με την ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ. 

Είχε προηγηθεί η ένταση στη γεώτρηση με την ονομασία Σουπιά στις 21 Φεβρουαρίου, γεγονός που οδήγησε τις ΗΠΑ να πάρουν την απόφαση να στείλουν στο σημείο το αεροπλανοφόρο Iwo Jima με δύναμη που ξεπερνά τους 2.500 πεζοναύτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Sputnik. 

Στις δυνατότητες του αεροπλανοφόρου περιλαμβάνονται αντιπλοϊκά και αντιπυραυλικά συστήματα, ελικόπτερα Cobra, μεταγωγικά και άλλα αεροσκάφη, συμπληρώνεται.v Το Iwo Jima και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία αμφίβιου πολέμου προστίθενται στα πέντε μόνιμα πλοία που είναι σταθμευμένα στη Μεσόγειο, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με το Sputnik, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά έφτασαν στην Μεσόγειο και τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, τα οποία έχουν ως προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments