Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Άγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Νίκος Κοτζιάς: Άγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί
Καμία πληροφόρηση δεν υπάρχει σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα επιλυθεί το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, δίνοντας την εντύπωση στους βουλευτές που ήταν παρόντες ότι οι τουρκικές ενέργειες και διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο. 

Μάλιστα σε κατ’ιδίαν συζητήσεις οι βουλευτές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς θα επιδώσει στον Τούρκο πρέσβη ρηματική διακοίνωση ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ευρωπαϊκή προοπτική της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών προσανατολίζεται στο να ζητήσει να μεταβούν στην Αδριανούπολη και Έλληνες τεχνικοί προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες των τουρκικών αρχών για τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό στο Έβρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments