Τεχνολογία

Βlackberry: Μηνύει Facebook, WhatsApp και Instagram για αντιγραφή

Βlackberry: Μηνύει Facebook, WhatsApp και Instagram για αντιγραφή
H Βlackberry είχε μηνύσει και τη Nokia τον Φεβρουάριο του 2017.

Την τρίτη της αγωγή κατά του Facebook, WhatsApp και Instagram κατέθεσε η Blackberry, υποστηρίζοντας πως αντέγραψαν τεχνολογίες και λειτουργίες του BlackBerry Messenger. Σύμφωνα με το Reuters, τέτοιου είδους ενέργειες σχετικά με παραβιάσεις πατεντών φαίνονται να εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου της BlackBerry, Τζον Τσεν, με στόχο να βγάλει χρήματα η εταιρεία, η οποία έχει χάσει το τεράστιο μερίδιο που είχε στην αγορά των smartphones όπου άλλοτε κυριαρχούσε.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά νομικά έγγραφα που υποβλήθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, οι εναγόμενοι δημιούργησαν εφαρμογές mobile messaging οι οποίες βασίζονται σε καινοτομίες της BlackBerry χρησιμοποιώντας έναν αριθμό «καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας, user interface και βελτίωσης λειτουργικότητας”.

H αγωγή έρχεται μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων και η BlackBerry έχει υποχρέωση προς τους μετόχους της να προβεί στις ανάλογες νομικές ενέργειες, πρόσθεσε.

”Η προστασία των assets των μετόχων και της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι δουλειά του κάθε διευθύνοντος συμβούλου” ανέφερε σε email της η Σάρα ΜακΚίνεϊ, εκπρόσωπος της εταιρείας- υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η νομική οδός δεν έχει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική της BlackBerry.

Ο Πολ Γκρούαλ, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος του Facebook, ανέφερε σε ανακοίνωση πως η εταιρεία του σκοπεύει να αντιταχθεί στην αγωγή. ”Η αγωγή της BlackBerry δυστυχώς αντικατοπτρίζει την παρούσα κατάσταση του messaging της ”υποστήριξε, προσθέτοντας πως ”έχοντας εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να καινοτομήσει, η BlackBerry τώρα προσπαθεί να φορολογήσει την καινοτομία των άλλων”.

Καταληκτικά, να αναφερθεί πως η BlackBerry, η οποία ασχολείται πλέον και με λογισμικό κυβερνοασφαλείας για αυτόνομα οχήματα, μήνυσε και τη Nokia τον Φεβρουάριο του 2017 για παραβίαση ευρεσιτεχνιών που είχαν να κάνουν με τις τεχνολογίες 3G και 4G. Επίσης, πέρυσι η Qualcomm συμφώνησε να καταβάλει 940 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση ζητήματος μεταξύ τους, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 η BlackBerry ανακοίνωσε εμπιστευτικό συμβιβασμό με τη Blu Products Inc.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments