Διεθνή

ΗΠΑ: Μαθητής πήγε σχολείο με αυτοσχέδια βόμβα

ΗΠΑ: Μαθητής πήγε σχολείο με αυτοσχέδια βόμβα
Ένας μαθητής στη Γιούτα των ΗΠΑ πήγε με αυτοσχέδια βόμβα στο σχολείο αλλά τον ανακάλυψαν γιατί έβγαιναν καπνοί από το σακίδιό του.

Ο μαθητής γυμνασίου στη Γιούτα των ΗΠΑ πήγε με αυτοσχέδια βόμβα στο σχολείο του, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτίριο, όταν κάποιοι είδαν καπνό να βγαίνει από το σακίδιό του.

Ο νεαρός μαθητής συνελήφθη, μετά τη δίωρη εκκένωση του σχολείου και την έρευνα από το FBI και πυροτεχνουργούς. Κατηγορείται για κατασκευή, κατοχή, πώληση, χρήση ή απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής. Ο μαθητής είναι ύποπτος και για την ανάρτηση σημαίας του Ισλαμικού Κράτους σε άλλο σχολείο, τον προηγούμενο μήνα, στον απόηχο του μακελειού στη Φλόριντα.

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά ανέφερε ότι μπορούσε να προκαλέσει σημαντικούς τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο.

«Επιβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για αποτυχημένη απόπειρα ενεργοποίησης αυτοσχέδιας βόμβας στο σχολείο. Επίσης, ο νεαρός είχε αναζητήσει πληροφορίες και είχε δείξει ενδιαφέρον για το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε ακόμη η αστυνομία, σύμφωνα με το NBC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments