Πολιτική

Ειρωνείες του Τούρκου πρωθυπουργού για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ειρωνείες του Τούρκου πρωθυπουργού για τους Έλληνες στρατιωτικούς
Πιστός στο προκλητικό ύφος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός με εμφανή ειρωνική διάθεση σχολίασε το γεγονός πως η Ελλάδα έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση αυτή «εξυπνάδες της Αθήνας».

Εξαπολύοντας σφοδρά πυρά προς την Αθήνα σημείωσε πως «το έχουν κάνει συνήθειο» αναφερόμενος στην απόφαση της Αθήνας να θέσει το θέμα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επεσήμανε με νόημα πως οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. δεν θα προχωρήσουν ούτε θα υποχωρήσουν από τέτοιες ενέργειες. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του καψίματος της ελληνικής σημαίας από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια απαράδεκτη υπογραμμίζοντας πως «τέτοιες προβοκάτσιες δεν βοηθούν την πολιτική μας να διατηρήσουμε καλές σχέσεις στο Αιγαίο». 

Είχε προηγηθεί η απίθανη κυριολεκτικά ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία ζητούσε συλλήψεις για το κάψιμο της σημαίας.

Μεταξύ άλλων το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε:

«Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό». 

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments