Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Μαρτίου 2018, 16:20 7 Μαρτίου 2018, 16:20

Το δικό του μήνυμα για ενότητα και ψυχραιμία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ρόδο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρευρέθηκε σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

»Γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας: Την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας. Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος. Στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους.

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες.

Και το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις. Και να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Ετικέτες: