Πολιτική

Το ύπουλο σχέδιο της Τουρκίας για να κρατήσει σε ομηρία την Ελλάδα μέχρι τον Μάιο

Το ύπουλο σχέδιο της Τουρκίας για να κρατήσει σε ομηρία την Ελλάδα μέχρι τον Μάιο
Ένα καλοστημένο σχέδιο φαίνεται πως υπάρχει πίσω από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με στόχο η Τουρκία να κρατήσει δέσμια την Ελλάδα μέχρι και τον Μάιο.

Το ύπουλο παιχνίδι της Τουρκίας αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, με το πρωτοσέλιδό της, το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα θα παραμείνει αιχμάλωτη της Τουρκίας μέχρι τον Μάιο τουλάχιστον. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός της σύλληψης μόνο τυχαίο δεν είναι. Τον Μάιο λήγει ο 18μηνος χρόνος προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για το πραξικόπημα στην Τουρκία. Τότε άλλωστε θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η χορήγηση ή όχι πολιτικού ασύλου στους 8 Τούρκους. 

Αυτό το γνωρίζει καλά η Τουρκία, η οποία έχοντας εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα, θα επιλέξει την «ομηρία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με σκοπό να πιέσει την Ελλάδα. 

Ουσιαστικά με αυτό το σχέδιο η Τουρκία θα επιχειρήσει ίσως να κατασκευάσει ακόμα και ένα κατηγορητήριο κατασκοπείας, προκειμένου η κράτηση των Ελλήνων να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο και φυσικά να ζητήσει την ανταλλαγή. 

Η εφημερίδα μάλιστα επικαλείται και δικαστικούς κύκλους, υπογραμμίζοντας πως δεν σκοπεύουν οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών να χρεωθούν την απέλαση των συγκεκριμένων ανθρώπων στην Τουρκία είτε με απευθείας απόφαση είτε μέσω τρίτης χώρας. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments