Αυτοδιοίκηση

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλει την κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλει την κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πέρα από τις κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών, έχει δύο ακόμη σημαντικά προβλήματα, την κλοπή καλυμμάτων φρεατίων από το Πάρκο της ΧΑΝΘ και τις συνεχείς παραβιάσεις στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αρκετές φορές έχει θίξει το ζήτημα κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών από τους ”μπλε” κάδους του Δήμου. Μέχρι στιγμής, η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το γεγονός, ενώ έχει κοινοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές και έχει προσφύγει στην Πολιτεία για λήψη μέτρων περιορισμού και καταστολής του φαινομένου.

Σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή αναφέρει:

”Η κλοπή ανακυκλώσιμων από τους κάδους του Δήμου, καθώς και η γενικότερη δραστηριότητα που έχει σχέση με οικονομικές δοσοληψίες πώλησης ειδών, χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά, που όπως είναι εύλογο δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην οικονομική ζωή της πόλης και της χώρας, φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποτραπεί, γιατί δεν υπάρχει κανένα σχετικό νομοθετικό μέτρο που να μπορεί να εφαρμοστεί.Γι΄ αυτό απαιτείται άμεση νομοθετική ρύθμιση σε συνδυασμό με αστυνόμευση που να σηματοδοτήσει την αντιστροφή της κατάστασης.

Επειδή το θέμα είναι πραγματική γάγγραινα, η Δημοτική Αρχή ανέλαβε ήδη την πρωτοβουλία να ενημερώσει τόσο την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όσο και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), ζητώντας την παρέμβασή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όλοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης και κυρίως η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν, ώστε να περιοριστεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο, αλλά κυρίως να βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments